Vt 8:n Pyhäjoen Pohjoishaaran silta avattu

Valtatie 8:n parannustyöt etenevät Pyhäjoella. Pohjoishaaran silta avattiin liikenteelle tiistaina 7. maaliskuuta.

Vt 8:n parannushanke välillä Kalajoki-Liminka on vaiheessa, jossa Pyhäjoen molemmat sillat on saatu avattua liikenteelle. Kuva Liikennevirasto.

Eteläisen haaran silta avautui helmikuun alussa ja nyt myös pohjoisen haaran silta on liikennöitävässä kunnossa. Samalla Pyhäjoen keskustan kautta kulkenut poikkeusreitti jää pois käytöstä ja liikenne palasi takaisin valtatielle tiistaina 7. maaliskuuta.
Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilän mukaan sillan avautuminen helpottaa etenkin työmatkaliikennettä ja raskaita kuljetuksia. Myös Pyhäjoen keskusta-alueen liikenneturvallisuus paranee, kun liikennemäärät vähenevät ja kevyen liikenteen reitit palaavat ennalleen.
– Tämä helpottaa myös koululaisten päivittäistä liikkumista. Siltatöistä johtuvat muutokset tiedettiin jo ennakolta haasteellisiksi, mutta liikenne on sujunut jopa yllättävän hyvin ja turvallisesti. Tienkäyttäjillä on ollut maltti mukana, vaikka aikataulut venyivät sateisen kesän ja odotettua suurempien sillanrakennustöiden vuoksi alkuperäisestä, Päkkilä kiittelee.

Kevät tuo uusia töitä

Vaikka Pyhäjoen sillat avautuivat liikenteelle, tehdään tieosuudella kevään ja kesän aikana viimeistely- ja päällystystöitä. Työt jatkuvat kevään tullen myös Raahe-Liminka -osuudella, jossa kohteet valmistuvat ensi kesänä.
Suurin osa Vt 8:n parannustöistä valmistuu vuoden 2017 lopulla. Kevään aikana kilpailutetaan työkohteita muun muassa Kalajoella, Pyhäjoella ja Limingassa. Pääosa niistä valmistuu vuonna 2017, osa ensi vuoden puolella.

Hankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa mm. Facebook-sivuilta. https://www.facebook.com/vt8pyhajoki/