Volvo kaukokuljetusten kärkeen

Volvo FH voitti 30 kuukauden testin, jonka järjestivät saksalainen Trans aktuell –lehti ja Fehrenkötter-kuljetusliike.

Jürgen Schwarzerin ajaman Volvo FH -kuorma-auton (460 hv) polttoaineenkulutus oli 28,93 litraa sadalla kilometrillä. Kuva Volvo Trucks.

Suuri kaukokuljetuskaluston testi kesti 30 kuukautta, jonka aikana seitsemällä eri merkkisellä kuorma-autolla ajettiin arkipäivien aikana yhteensä keskimäärin 320 000 kilometriä. Trans aktuell -lehden toimituksen ja asiantuntijajärjestö DEKRA:n tarkastelun kohteena olivat polttoaineenkulutus, ostohinta, huolto- ja korjauskustannukset, seisonta-ajat ajoneuvon toimintahäiriötilanteissa, kuljettajien mielipiteet ja jäännösarvo.
‒ Näin saavutettiin objektiivinen ja läpinäkyvä tulos, jota kuljetusyrittäjät voivat hyödyntää ostopäätöstä tehdessään, tiivisti Trans aktuell -lehden päätoimittaja Werner Bicker.

Jürgen Schwarzerin ajaman Volvo FH -kuorma-auton (460 hv) polttoaineenkulutus oli 28,93 litraa sadalla kilometrillä, mikä alitti testin ainoana maagisen 30 litran rajan. Kokonaiskäyttökustannusten osalta Volvo FH toi Fehrenkötter-kuljetusliikkeelle 3 000 – 29 000 euron säästöt verrattuna toiseksi ja viimeiseksi sijoittuneisiin automerkkeihin.
‒ Kyse on isoista summista, jotka kuljetusyrittäjän on ensinnäkin ansaittava ajoneuvolla. FH ei vakuuttanut vain minua. Myös kuljettajat ottivat sen hyvin vastaan, mikä on myös tärkeää aikoina, jolloin kuljettajista on pulaa, toteaa Joachim Fehrenkötter, Fehrenkötter Transport & Logistik -kuljetusliikkeen toimitusjohtaja.

Siksi Volvo Groupin pääjohtaja Martin Lundstedt ja Volvo Group Trucks Central Europe -yksikön toimitusjohtaja Christian Coolsaet kiittivät myös Volvo FH:n testikuljettajaa Jürgen Schwarzeria, kun he vastaanottivat voittopokaalin DEKRA:n messupisteellä.
‒ Me Volvo Trucksilla iloitsemme erittäin paljon tästä palkinnosta, mutta se kuuluu myös Jürgen Schwarzerille.  Kuljettajana hän osoitti, mitä ensiluokkaisesta teknologiasta voi taidokkaalla käsittelyllä saada irti, sanoo Christian Coolsaet.
Testivoittaja palkittiin virallisesti IAA-hyötyajoneuvomessuilla Hannoverissa syyskuussa.