UPS panostaa uusiutuviin polttoaineisiin

UPS:n joka neljäs uusi ajoneuvo kulkee vaihtoehtoisilla polttoaineilla.

UPS:n käytössä on yli 8 300 vaihtoehtoisia polttoaineita käyttäviä ajoneuvoja ympäri maailmaa. Kuva UPS.

UPS aikoo lisätä vaihtoehtoisten, uusiutuvien polttoaineiden ja teknologisesti edistyksellisen ajoneuvokaluston määrää. Näiden kautta pyritään vähentämään absoluuttista kasvuhuonekaasujen määrää maantiekuljetuksissaan 12 prosenttia vuoteen 2025 mennessä. Tavoite on kehitetty Science Based Targets -aloitteen hyväksymän menetelmän mukaan.
– Meidän kokoluokkamme toimijan sitoutuminen voi muokata markkinoita ja edistää teknologioita sekä toimia katalyyttinä infrastruktuuri-investoinneille, UPS:n toimitusjohtaja ja puheenjohtaja David Abney sanoo.

UPS:n tavoitteena on, että 25 % yhtiön kuluttamasta sähköstä tulee uusiutuvasta energiasta vuoteen 2025 mennessä. Kasvu on merkittävä verrattuna 2016 vuoden 0,2 % uusiutuvan energian kasvuun. Lisäksi, vuoteen 2020 mennessä UPS suunnittelee, että vuosittain joka neljäs hankituista uusista ajoneuvoista tulee olemaan vaihtoehtoisia polttoaineita käyttäviä, teknologisesti edistyksellisiä ajoneuvoja. Kasvu verrattuna vuoteen 2016 on 16 %. Yhtiö asetti myös uudeksi tavoitteeksi, että vuoteen 2025 mennessä 40 % kaikista maantieajoneuvoista käyttää muita polttoaineita kuin perinteistä bensaa tai dieseliä. Vuoteen 2016 verrattuna kasvu tulee olemaan 19,6 %.