Teiden auraus- ja suolaustiedot kartalle

Liikennetilanne-palvelusta voi tarkistaa, onko maantie aurattu, hiekoitettu tai suolattu.

Liikennetilanne-palvelun karttaan on merkitty, milloin ja millaista talvikunnossapitoa tietylle tieosuudelle on tehty viimeisen kolmen päivän aikana. Sinisävyinen tai musta väri kertoo, kuinka kauan sitten talvihoitoa on tehty. Lähde: Liikenneviraston Liikennetilanne-palvelu.

Moni tienkäyttäjä on lumimyräkän jälkeen pohtinut, onko hänen reittinsä ehditty jo aurata. Enää tätä ei tarvitse veikata, sillä aurauksen tilanteen voi tarkistaa kätevästi Liikenneviraston Liikennetilanne-palvelusta. Samasta palvelusta löytyvät muun muassa kelikamerakuvat.
– Urakoitsijoiden kunnossapitokalusto lähettää tietoa työn etenemisestä. Jos esimerkiksi suolausauto on juuri nyt Lahden moottoritiellä, tieto suolauksesta löytyy jo parin minuutin päästä palvelumme kartalta, toteaa Liikenneviraston kunnossapidon hankinnan asiantuntija Ismo Kohonen.

Talvihoidon etenemisen seuraamisen mahdollistava palvelu on löytynyt useiden tienkäyttäjien toivelistalta.
– Olemme kuunnelleet yksityishenkilöiden ja ammattikuljettajien toiveita. Tämä palvelu on heille kaikille etukäteisjoululahja, sanoo väylänpidon ylijohtaja Mirja Noukka Liikennevirastosta.

Talvikunnossapidon seuraamisen mahdollistava ominaisuus on tällä hetkellä kokeiluvaiheessa ja sitä kehitetään jatkuvasti palautteen pohjalta. On mahdollista, että reaaliaikaista seurantatietoa ei saada ihan kaikista kunnossapitoajoneuvoista. Teknisten syiden takia kartalla esitetty ajoneuvon kulkema reitti voi poiketa hieman maastossa kuljetusta reitistä. Tämä johtuu siitä, että kartalle piirrettävä reitti muodostetaan erillisen reitinlaskennan kautta.

Näin löydät talvikunnossapidon tiedot Liikennetilanne-palvelusta

1. Mene Liikennetilanne-palveluun: http://liikennetilanne.liikennevirasto.fi/.
2. Valitse sivun oikeasta reunasta löytyvästä valikosta painike ”Talvikunnossapito”.
3. Zoomaa lähemmäs, kunnes näet kartalla sinertäviä viivoja. Samassa myös valikon ”zoomaa lähemmäksi” -huomautus katoaa.
4. Klikkaa haluamassasi kohtaa kartalla näkyvää viivaa. Näin saat tarkemmat tiedot kyseissä paikassa kolmen viimeisen vuorokauden aikana tehdyistä talvikunnossapidon töistä.