FinnMETKO Jämsässä

FinnMETKO on Suomen suurin ja tärkein raskaskonealan ammatti- ja myyntinäyttely. Koneiden työnäytökset ja koeajot ovat näyttelyn keskeinen piirre. Metsäkoneiden työnäytökset ja puuenergialaitteiden haketus- ja murskausnäytökset ovat näyttelyn keskeistä antia. Maarakennusala, kuljetusala sekä hyötyajoneuvot ovat vahvasti mukana messuilla. Mukana tapahtumassa ovat myös konetyöaloihin liittyvien lisälaitteiden, varusteiden, komponenttien ja palveluiden tuottajat, myyjät ja markkinoijat sekä sidosryhmien edustajat.

Maarakennus-, bioenergia- ja puunkorjuukaluston työnäytöksiä voi seurata Kaakkolammin soranottoalueella ja harvennushakkuupalstoilla.

Järjestyksessä 18. FinnMETKO-näyttely toteutetaan 3.–5.9.2020 Jämsässä, Gradia Jämsän, Jämsän kaupungin ja yksityisten maanomistajien maa-alueilla.

Näyttelyalue on kaikkineen yli 300 hehtaaria ulko- ja sisäosastoineen, pysäköinti-, työnäytös-, koeajo- ja kilpailualueineen.

Päänäyttelyalue käsittää kangas- ja puistometsän sekä sorakenttien alueen. GRADIAn asfalttikentät ovat näyttelyn käytössä. Myllymäen yrityspuistoalue pääporttia vastapäätä on myös näyttelyaluetta. FinnMETKO-hallissa on 90 sisäosastoa.

Puunkorjuun työnäytökset ovat energiapuu- ja harvennushakkuita läheisellä metsäalueella. Muita työnäytöksiä pääsee seuraamaan Kaakkolammen soranottoalueella sijaitsevalla työnäytösalueella.

Kaikkien pysäköinti- ja työnäytösalueiden sekä porttien välillä kulkee näyttelyn aikana maksuttomat FinnMETKO-bussit.

Näyttelypäivät ovat torstai, perjantai ja lauantai. Näyttely on avoinna päivittäin klo 9–17.

FinnMETKO 2020 -näyttelyalue sijaitsee Keski-Suomessa Jämsässä. Etäisyys Helsingistä on noin 250 km, Tampereelta 90 km ja Jyväskylästä 50 km. Lähimmät lentokentät ovat Tampereella ja Jyväskylässä. Jämsään on hyvät maantie-, juna- ja bussiyhteydet.

Näyttelyn pysäköintialueet ovat maksuttomia.

Edellisessä FinnMETKO 2018 -näyttelyssä Jämsässä vieraili kolmen näyttelypäivän aikana yli 35 000 näyttelyvierasta. Näyttelyyn oli ilmoittautunut yli 400 näytteilleasettajaa.

FinnMETKO 2020 -näyttelyn vastuullinen järjestäjä on Finnmetko Oy. Näyttelyn taustaorganisaatiot ovat Koneyrittäjien liitto ry ja Keski-Suomen Koneyrittäjät ry.

Raskassarjan löydät osastolta 130.