Taksi Helsingin kuljettajat näöntutkimukseen

Taksialan uudistumisen myötä kuljettajien luotettavuus ja kyytien turvallisuus puhuttavat.

Suomalaiset pitävät kuljettajan väsymystä suurimpana turvallisuusriskinä taksilla matkustaessaan. Lähes puolet oli huolestuneita kuljettajan huonosta näöstä. Tutkimuksen mukaan jopa 74 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että taksinkuljettajien silmäterveyteen ja näkökykyyn tulisi kiinnittää enemmän huomiota.

Vastaajat valitsivat 1-3 eniten huolestuttavaa tekijää. Tutkimuksen toteutti Bilendi Oy heinäkuussa 2018. Tutkimuksen vastaajat olivat Suomesta ja iältään yli 18-vuotiaita. Yhteensä vastaajia oli 1 000. Otos on kansallisesti edustava.

Specsavers ja Taksi Helsinki ovat käynnistäneet aiheen tiimoilta yhteistyön. Kaikki Taksi Helsingin kuljettajat pääsevät huhtikuun loppuun saakka ilmaiseen näöntutkimukseen Specsaversille. Kuljettajan taksikorttiin kiinnitetystä Näkö katsastettu -tarrasta tunnistaa, että kyseinen kuljettaja on käynyt vastikään tutkituttamassa näkönsä.
Tarkastettu näkö tekee taksinkuljettajasta suomalaisten silmissä luotettavamman.

– Liikenneturvallisuus on meille tärkeä asia. Haluamme varmistaa, että meidän takseissamme on turvallista matkustaa – koska kuljettajan vastuulla on oman turvallisuutensa lisäksi myös toinen ihminen tai useampikin, on hyvä ajonäkö todella tärkeä asia. Haluamme panostaa kuljettajiemme työkykyyn sekä asiakkaittemme turvallisuuteen, ja tähän yhteistyö Specsaversin kanssa tarjoaa meille hyvät eväät, toteaa Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen.

Specsaversin teettämän tutkimuksen mukaan jopa 95 prosenttia suomalaisista kokee, että taksinkuljettajien näkö tulisi tarkastuttaa säännöllisesti.

Silmäterveydestä huolehtiminen voikin tutkimuksen mukaan rakentaa luottamusta asiakkaan ja taksiyhtiön välille. 64 prosenttia suomalaisista valitsee mieluiten taksiyhtiön, joka kertoo huolehtivansa taksinkuljettajiensa näkökyvystä. Yhtä moni myös pitäisi taksikyytiä turvallisempana, jos tietäisi kuljettajan käyneen hiljattain näöntutkimuksessa.

– Näkö muuttuu usein vähitellen, joten sen heikentymistä on todella hankala itse havaita. Myös monet näkökykyyn vaikuttavat silmäsairaudet ovat alkuvaiheessa pitkään oireettomia. Tarkastuttamalla näkö säännöllisesti voidaan varmistaa, että silmissä on kaikki kunnossa ja käytössä oikeanlaiset lasit, joilla näkee liikkua turvallisesti liikenteessä, sanoo Specsaversin Suomen maajohtaja Erkki Tala.