Suurten kuorma-autojen myynti laski

Alle kuuden tonnin kuorma-autojen ensirekisteröinnit lisääntyivät, mutta isompien autojen laskivat.

Ensimmäisen vuosineljänneksen jälkeen Mercedes-Benz on kasvussa ainoana merkkinä viiden eniten rekisteröidyn kuorma-automerkin joukossa yli 16 tonnin luokassa. Kuva Mercedes-Benz.

Kuorma-autojen ensirekisteröinnit ovat ensimmäisellä vuosineljänneksellä 6,9 prosenttia viime vuotta suuremmat. Kasvu tulee pienistä alle 6 tonnin kuorma-autoista. Sen sijaan suuria yli 16 tonnin kuorma-autoja on ensirekisteröity 5,3 prosenttia viime vuotta vähemmän.

Poikkeuksena on Mercedes-Benz. Ensimmäisen vuosineljänneksen jälkeen tähtikeulaiset kuorma-autot ovat kasvussa ainoana merkkinä viiden eniten rekisteröidyn kuorma-automerkin joukossa. Myynti on lisääntynyt 9 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Maaliskuussa asiakkaille toimitettiin 63 raskasta Mercedes-Benz-kuorma-autoa, markkinaosuus oli 24,9 prosenttia ja myynti kasvoi 46,5 prosenttia.

Uusien pakettiautojen kysyntä Suomessa on lähes samalla tasolla kuin viime vuonna. Kuluvan vuoden vahva tammikuu nosti alkuvuoden pakettiautojen ensirekisteröinnit 0,4 prosenttia viime vuotta suuremmiksi.

Linja-autoja ensirekisteröitiin maaliskuussa 22. Alkuvuoden aikana uusia busseja on rekisteröity 94, mikä on 11,3 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.