SISU Hybridien myynti alkoi

Markkinoiden tehokkain sarjavalmisteinen kuorma-auto.

Ensimmäisten rinnakkaishybridijärjestelmällä varustettujen Sisujen asiakastoimitukset alkavat kuluvan kevään aikana.

Oy Sisu Auto Ab:n kuljetusnäyttelyssä keväällä 2017 esitellyn SISU Hybridin myynti on käynnistynyt. Hybridin kysyntä on kohdistunut odotetusti raskaisiin maansiirto- ja raakapuunkuljetuksiin.
– Kiinnostus uusia Hybrid kuorma-autoja kohtaan on ollut vahvaa. On syytä odottaa, että vuonna 2019 viidennes valmistamistamme kuorma-autoista on varustettu Hybrid-järjestelmällä, arvioi Sisu Polar liiketoimintajohtaja Petri Kananen.

SISUn rinnakkaishybridjärjestelmällä saadaan tuotettua runsaan 900 hv yhteisteho ja 3 600 Nm vääntömomentti. Hybrid on siten markkinoiden tehokkain sarjavalmisteinen kuorma-auto. Lisäteho tuotetaan sähköllä, jolloin tehoa ei tuoteta polttoaineenkulutuksen kustannuksella vaan päin vastoin. Järjestelmällä voidaan vähentää kuorma-auton polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä jopa kymmenen prosenttia.

SISU Hybridien voimalinja koostuu diesel- ja sähkömoottorin muodostamasta voimapaketista, joka yhdistyy synkronoimattomaan Eaton Fuller -vaihteistoon ja napavälitteiseen telivetoon. Hybridissä kytkin on sijoitettu moottoreiden väliin, jolloin auton liikkeellelähtö voidaan tehdä sähkömoottorin avulla kuormittamatta lainkaan kytkintä.
– Sähkö mahdollistaa monia uusia tapoja säätää ja hallita auton voimalinjaa. Tulemme esittelemään useita muitakin uusia ominaisuuksia autoihimme järjestelmän kehittyessä, toteaa Sisun vaihtoehtoisten voimalinjojen projektipäällikkö Juha Markkanen.

Lähde: Sisu Auto