Scanialta uusi hybridibussi

Scania esittelee Busworld-messuilla Scania Interlink Low Decker -hybridimallin.

Scanian mallisto laajenee Busworld-messuilla lokakuun viimeisenä viikonloppuna.

Scania esittelee lokakuussa Belgian Busworldissa 13,2-metrisen Interlink Low Decker -hybridin. Tässä kaksiakselisessa bussissa on 55 istumapaikkaa ja pyörätuolivalmius, ja se on hyväksytty myös seisovien matkustajien kuljettamiseen.
Scania Interlink LD on monipuolinen bussivalikoima, joka sisältää kaksi- ja kolmiakseliset mallit sekä 12–15 metrin pituudet. Istumapaikkoja on jopa 71 matkustajalle. Tämä Suomessa valmistettava Scania-bussi on saatavana diesel-, biodiesel-, HVO-, CNG-/CBG- ja etanolikäyttöisenä – uusimman lisäyksen myötä myös hybridinä. Hybridivoimansiirtoon kuuluu Scanian 9-litrainen 320 hv:n moottori, joka on yhteensopiva 100-prosenttisen biodieselin ja HVO:n kanssa.

Sähköistetty bussi on tarkoitettu ensisijaisesti esikaupunkien väliseen sekä esikaupunkien ja keskustan väliseen liikenteeseen, jossa hybridikäytön energia- ja taloushyödyt pääsevät esiin täysimääräisinä. Suurempien vuotuisten kilometrimäärien vuoksi hybridibussit ovat näissä liikennöintityypeissä parempi vaihtoehto kuin akkukäyttöiset sähköbussit, jotka edellyttävät latausinfrastruktuuria. Hybriditekniikan ansiosta operaattorit voivat odottaa entistä parempaa kokonaistaloudellisuutta ja ympäristövaikutuksen pienentymistä. Yhdistetty hybridikäyttö, jossa polttoaineena käytetään biodieseliä tai HVO:ta, mahdollistaa CO2-päästöjen alentamisen jopa 90 prosentilla.
– Mallistomme täydentyessä Scania Interlink LD -hybridillä voimme nyt tarjota täysin kattavan valikoiman esikaupunkiliikenteeseen, joka edustaa valtaosaa kaupunkien julkisesta liikenteestä, Scanian johtaja Karolina Wennerblom toteaa.