Renault kuljettaa sähköllä

Renaultin sähköpakettiautojen valikoima kasvaa Twizy 80 Cargolla ja Kangoo Z.E:llä.

Suomeen uusi Renault Kangoo Z.E. saapuu syksyllä ja hinnat julkistetaan lähempänä myynnin alkamista. Kuvat Renault.

Syksyllä dCi 90 -dieselmoottorilla varustetun Kangoon rinnalle tulee uusi Kangoo Z.E. Sähkömoottorista Kangoota on myyty yli 25 000 kappaletta. Uusi Renault Kangoo Z.E. on entistä parempi, sillä suuremman ajoakun ansiosta sen toimintamatka on pidentynyt.
Renault Kangoo Z.E:ssä on uusi Z.E. 33 -ajoakku, jonka kapasiteetti on 33 kWh. Uuteen vähemmän sähköä kuluttavaan moottoriin yhdistettynä Kangoo Z.E:n toimintamatka on NEDC-normin mukaan 270 kilometriä eli sata kilometriä pidempi kuin ennen. Tavallisessa ajossa se tarkoittaa kesäkelillä yli kahdensadan kilometrin toimintamatkaa.
Valittavana on kaksi korin pituutta, joilla tavaratilan koko on joko kolme tai neljä kuutiometriä.

75 kilon tavaratila

Renault Twizy Cargo maksaa toimituskuluineen 16 590 euroa.

Tämän kevään uutuutena on pienten pakettien toimittamiseen kaupungeissa tarkoitettu Renault Twizy 80 Cargo. Näppärä sähköajokki on vain 2,34 metriä pitkä ja 1,24 metriä leveä. Sillä voi helposti puikkelehtia ahtaissa paikoissa.
Twizy Cargossa on 200 litran suuruinen lukittava tavaratila, jonka hyötykuorma on 75 kiloa. Pirteä ajokki on mainio mainosväline. Se kulkee pelkällä verkkovirralla paikallisesti täysin päästöttömästi.

Formulan tyyliä pakettiautossa

Erikoismallin voi valita L1H1- tai L2H1-versiona, joissa molemmissa on vahva ja säästeliäs 107 kW (145 hv) kehittävä Twin Turbo -moottori.

Kuljetus 2017 -näyttelyssä on ennakkoesittelyssä myös Renault Trafic Formula Edition, joka on urheilullisin tähän mennessä Suomessa myyty pakettiauto. Sen suunnittelussa on otettu vaikutteita F1-kuninkuusluokasta. Mustassa autossa on kontrastina keltaiset Formula Edition -teippaukset. Lisäksi keltaista väriä on jäähdyttäjän säleikössä ja etusumuvalojen kehyksissä. Mustat 17-tuumaiset kevytmetallivanteet ja musta Renault-logo viimeistelevät ulkonäön.