Power Truck Show alkaa loppuviikosta

Power Truck starttaa perjantaina, mutta tunnelmaan pääsee jo torstaina rekkaconvoyn myötä.

Rekkaconvoyn mukana matkaa muun muassa Kreikan Ateenasta saapuva Sarantos Petropoulos.

Power Truck Show’n rekkaconvoy kerää jälleen kuljetuskaluston helmet yhteen ja virta vie Härmään torstaina 9.8.2018. Rekkaconvoy on kerran vuodessa nähtävä ainutlaatuinen tapahtuma tienpäällä, johon osallistuu noin 40 rakennettua ja maalattua rekkaa sekä näyttäviä hyötyajoneuvoja ja veteraaniautoja. Rekkaconvoyn mukana matkaa muun muassa Kreikan Ateenasta saapuva Sarantos Petropoulos, jolle kilometrejä kertyy autoon yli 3 800 per suunta. Poul Andersen saapuu ensimmäistä kertaa Härmään ja hänen autonsa ovat ainutlaatuisia showautoja, joita ei ole Suomessa ennen nähty. Andersenin toinen auto on miehen sanojen mukaan kunnianosoitus kaikille Scanian V8 moottoreille. Tässä rekassa on kaksi V8 moottoria, joista toinen on runkoon asennettu Scania 140 V8 moottori.

Rekkaconvoyhin osallistujille on viime vuosina ollut erityisen tärkeitä kaikki ne ihmiset, jotka ovat kerääntyneet teiden varsille ja pysäköintipaikoille toivottamaan hyvää matkaa kohti Härmää. Varsinkin ulkomaiset autoilijat ovat olleet ihmeissään suuresta suosiosta, jota yleisö hurraten ja vilkuttaen tälle rekkaconvoylle antaa. Kuljettajat kiittävät saamaansa huomiota valoilla ja soittamalla torvea.

Power Truck Show’ssa tapahtuu Sisu Polar Hybrid puuauton ensiesittely. Kuva Sisu Auto Oy .

Alkuvuonna aloitettu Sisu Polar Hybridien myynti on lähtenyt odotetun vahvasti käyntiin. Nyt ensimmäiset Hybridi Sisut rullaavat tuotantolinjalta ulos ja lähtevät töihin.
– Joka kymmenes alkuvuonna myydyistä SISU Rock- ja Timber -malleista on ollut Hybrid-tekniikalla varustettuja. Tämän ansiosta uusia tehopakkauksia nähdään kuluvan syksyn aikana ympäri Suomea, summaa liiketoimintajohtaja Petri Kananen.
Ensimmäisen sukupolven Sisu Polar Hybrid kehittää yhdessä dieselmoottorin kanssa yhteistehoa yli 600 kW (900 hv). Dieselmoottorin tyhjäkäyntikierroksilta alkaen on vääntömomenttia tarjolla yli 3000 Nm ja maksimivääntömomentti 3600 Nm on tarjolla kierrosnopeusalueella 1000 … 1800 rpm. Rinnakkaishybridijärjestelmän tuottama laaja vääntömomenttialue ja suuri huipputeho parantavat kuorma-auton käytettävyyttä. Jarrutusenergian varastointi ja uudelleen hyödyntäminen kiihdytyksissä ja ylämäissä parantaa raskaan ajoneuvoyhdistelmän polttoainetaloutta ja samalla vähentää kuorma-auton tuottamia hiilidioksidipäästöjä.

Raskassarjan messukontin katolta näkee maisemat uudesta näkökulmasta. Kuva Tommi Tapio.

Myös Raskassarja-ketju on mukana Powerissa omalla osastollaan. Viihdepuolesta vastaavat muun muassa Tsekistä kotoisin oleva kuuden naisen countrybändi Country Sisters ja Power Truck -missin valinta.

Rekkaconvoyn suuntaa antava aikataulu

Vuosaaren satamaan saapuu torstaiaamuna 9.8.2018 kello 9.00 autonäyttelyyn osallistuvia maalattuja ja rakennettuja kuorma-autoja muun muassa Kreikasta, Saksasta ja Sveitsistä. Vuosaaren satamaan saapuneet autot lähtevät ajamaan kohti Lempäälän Pirkanhovia noin kello 9.30.

Ruotsista saapuvat näyttelyautot lähtevät Naantalin satamasta torstaiaamuna 9.8.2018 noin kello 9.00 ajamaan kohti Lempäälän Pirkanhovia. Ruotsin laivalla tulee noin 15 autoa Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

Kahdesta suunnasta tulevat rekkasaattueet kohtaavat toisensa Lempäälän Pirkanhovissa (Teboil) noin kello 11.30. Pirkanhovissa pidetään pieni tauko, josta matka jatkuu noin kello 12.00 entistä isompana saattueena kohti Jalasjärveä.

Rekkaconvoy kerätään vielä kerran kasaan Jalasjärvellä Neste Jalastuulessa noin kello 14.30-15.00, jossa autoilijat pitävät noin puolen tunnin ruokatauon. Sen jälkeen täydellisessä kokoonpanossa oleva kulkue valtaa maantien kohti Power Truck Show’ta.

Seinäjoella rekkaconvoy tulee ohitustietä pitkin Kuortaneentielle, josta noustaan Pohjan Valtatielle ja suuntana Härmä.

Aikataulut ovat liukuvia ja niistä tiedotetaan koko matkan ajan Power Truck Show – Official Facebook-sivuilla.

Rekkaconvoyn lisäksi maantiet täyttyvät pitkin päivää ja ympäri Suomea upeista rakennelluista kuorma-autoista, kun autot matkaavat koht Power Truck Show’ta.

Tiet saattavat ruuhkautua ja varsinkin Jalasjärvi Alahärmä välillä pyydetään autoilijoilta kärsivällisyyttä liikenteessä. Rekkaconvoyta johdattaa ja pitää kasassa Falck ammattilainen Hinausautot K. Sulinko.