Maxpossa ennätysmäärä näytteilleasettajia

Tapahtumaan osallistui ennätysmäärä näytteilleasettajia, mutta kävijämäärä jäi pienemmäksi kuin viimeksi.

Maxpossa esiteltiin maarakennus-, ympäristönhoito-, tie- ja talonrakennuskoneita sekä teollisuuden materiaalinkäsittelykoneita kaikissa kokoluokissa. Kuva Messukeskus Helsinki/Heidi Koivunen

Joka toinen vuosi järjestettävät maarakennus- ja ympäristönhoitokoneiden messut, Maxpo 2017, järjestettiin nyt 17. kertaa. Tapahtuma oli ennätyssuuri. Näyttelytilaa oli käytössä 60 000 m2, mikä on 19 prosenttia enemmän kuin kaksi vuotta sitten. Tapahtumaan osallistui 276 näytteilleasettajaa, mikä on 50 enemmän kuin kaksi vuotta sitten.
Maarakennusalan ammattilaiset eivät pelästyneet syyskuun sateita ja viimaa. Kolmen päivän aikana Maxpo-messuilla tehtiin kauppaa ja verkostoiduttiin tiiviisti. Kävijöitä oli yhteensä 15 500. Yritykset pitivät saamiaan kontakteja erittäin hyvinä. Maxpo 2017 -messut järjestettiin torstaista lauantaihin 7. – 9.9.2017 Hyvinkään lentokentällä.

– Maxpo keräsi oikeanlaisia kävijöitä osastollemme. Vaikka kävijämäärässä jäätiin viimekertaisesta, satunnaiset kävijät olivat jääneet pois ja alan ammattilaisia oli jopa enemmän kuin kaksi vuotta sitten. Kaksi viimeistä kertaa ollaan paistateltu huikeassa auringonpaisteessa Maxpo-messuilla. Nyt keli ei ole ollut kovin hyvä. Satoi tai paistoi, Maxpo-messut vetää alan ihmiset paikalle. Nämä ihmiset eivät sateista pelästy, kertoo Näyttely-yhdistyksen varapuheenjohtaja toimitusjohtaja Tomi Veijalainen Marakon Oy:stä.
– Tämä osoittaa, että tapahtuman konsepti on kunnossa. Kauppaa teimme Maxpo-messuilla saman verran kuin kaksi vuotta sitten. Uusia kontakteja ja liidejä saimme kuitenkin jopa enemmän kuin viime kerralla.

Rakennuskonealan Näyttely-yhdistyksen puheenjohtaja Markku Lappalainen on saanut paljon positiivista palautetta kentältä.
– Olemme erittäin tyytyväisiä tapahtumaan. Maxpo on ollut nyt jopa aikaisempia kertoja kaupallisempi näyttely.  Oli hienoa nähdä, että maarakennusväki tuli säästä huolimatta paikalle koko perheen voimin.  Maxpo järjestettiin nyt viidennettä kertaa Hyvinkään lentokentällä ja alue on osoittanut toimivuutensa. Yhdistyksen johtokunta tekee päätöksen seuraavasta Maxposta, sen päivämääristä ja pitopaikasta myöhemmin. Nyt kerätään palautetta tapahtumasta, kertoo Lappalainen.
Perinteisesti Messukeskus on järjestänyt Maxpon Rakennuskonealan Näyttely-yhdistys ry:n toimeksiannosta kahden vuoden välein.
– En näe mitään syytä, miksei tapahtumaa järjestettäisi Hyvinkään lentokentällä myös seuraavalla kerralla.