Kyyti-palvelu USA:n älyliikennemarkkinoille

Suomalainen startup-yritys Kyyti ja chicagolainen DemandTrans perustavat yhteisyrityksen USA:n markkinoille.

Kyyti-taksinjakopalvelu toimii muun muassa Oulussa.

Suomalainen startup-yritys Kyyti ja chicagolainen DemandTrans voittivat vuonna 2017 tarjouskilpailun Nashvillen joukkoliikenteen kehittämisestä. Sittemmin yritykset päättivät yhdistää teknologiansa Switchiksi, maailman ensimmäiseksi dynaamiseksi MaaS-palveluksi. Switch toimii ensisijaisesti Yhdysvaltain liikennemarkkinoilla.
Switch on maailman ensimmäinen MaaS (Mobility as a Service) -sovellus, jolla on kyvykkyys tarjota kyydinjakamista ja kutsuperusteista liikennettä osana laajempaa liikkumispalvelukokonaisuutta. Se sisältää mm. joukkoliikenteen, taksit, autonvuokrauksen, kaupunkipyörät jne.

Switch yhdistää DemandTransin ja Kyydin teknologiat Kyyti Groupin MaaS-applikaatioon, jota on testattu Suomessa nimellä Tuup. Tuup valittiin Suomen parhaaksi mobiilipalveluksi 2017 hyöty-kategoriassa. DemandTransin teknologia on käytössä Denverissä, Oaklandissa, Salemissa ja Oregonissa, sekä pian Los Angelesissa, Nashvillessä ja Chicagossa. Kyyti-taksinjakopalvelu toimii Oulussa, Turussa ja Tampereella. Kyyti laajenee Suomessa valtakunnalliseksi tulevan vuoden aikana ja ensimmäiset ulkomaiset pilotit julkistetaan lähiaikoina.