Kouvolasta Xianiin

Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka kertoi, että konttijunaliikenne Kouvolasta Kiinan Xianiin alkaa viikolla 45.

– Kouvola tarjoaa uuden konseptin logistiikkaan: kilpailukykyisen nopean kuljetuskäytävän Aasian ja Pohjois-Euroopan välille sekä tehokkaan ja modernin intermodaaliterminaalin, jossa kuljetusmuotoa voidaan vaihtaa joustavasti.
Uusi reitti tuo tehokkuutta ja kilpailuetua siinä, että Kouvolassa on mahdollista käsitellä erikoispitkiä, yli kilometrin pituisia konttijunia. Raideliikenne tarjoaa kilpailukykyisen ja nopean vaihtoehdon Aasian merikonttiliikenteelle ja avaa uusia mahdollisuuksia alan yrityksille ja toimijoille. Kouvola on myös EU:n ainoa suomalainen liikenteellisen ydinverkon rautateiden terminaalikeskus.
–Kouvolan kaupunki haluaa investoida logistiikka-alaan, etenkin rautatielogistiikan kehittämiseen ja mahdollistaa sen kasvun myös tulevaisuudessa. Olemme ylpeitä siitä, että Kouvola on jo tänään moderni, kansainvälinen rahtiliikenteen keskus, Toikka totesi.
Railforum 2017 -seminaariin osallistuu reilut 200 henkilöä kymmenestä eri maasta ja sadasta eri yrityksestä tai organisaatiosta.