Kolkuttaja-palkinto meni Pirkanmaalle

Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry:n Kolkuttaja-palkinto meni tänä vuonna Pirkanmaan ELY-keskuksen Puutavarakuljetusten yhteistyöryhmälle.

Toiminnanohjauspäällikkö Janne Lintilä Pirkanmaan ELY-keskuksesta esittelee yhteistyöryhmän saamaa palkintoa. Ryhmä sai alkunsa jo vuonna 1998.

Perusteluissa mainitaan ryhmän olleen jo vuosikymmeniä alallaan merkittävä edelläkävijä.
– Ajan mittaan Pirkanmaan ELY-keskuksen Puutavarakuljetusten yhteistyöryhmä on lukemattomin eri tavoin parantanut jäsenyritystemme ja asiakkaidemme toimintaedellytyksiä. Sen ansiosta on muun muassa saatu kuljetusreittien varsiin useita tärkeitä välivarastopaikkoja, Metsäalan Kuljetusyrittäjien toiminnanjohtaja Kari Palojärvi painottaa.
– Samoin kelirikkoon liittyviä asioita on saatu ryhmän ansiosta kohdalleen. On esimerkiksi pystytty joustamaan painorajoitusten suhteen. On voitu ajaa, jos yöllä on ollut reippaasti pakkasta eikä liikkuminen selvästikään ole uhannut heikentää tien kuntoa.

Palojärvi katsoo Puutavarakuljetusten yhteistyöryhmän toimineen niin kuljetus- ja koneyrittäjien, metsänomistajien, metsäteollisuuden kuin tienpitäjienkin eduksi. Saumaton yhteistyö on koitunut kaikkien osapuolten hyväksi.
– Ryhmän vaikutus ei ole ollut pelkästään alueellinen. Se on ollut laajemminkin mallina tarpeellisesta yhteistyöstä yli organisaatiorajojen, Palojärvi toteaa.

Yhteistyöryhmään kuuluvat tällä hetkellä Tomi Alho (ELY-keskus), Jari Hemminki (Metsänhoitoyhdistys), Kimmo Kallio (kuljetusyrittäjä), Jari Kangasaho (kuljetusyrittäjä), Harri Katajamäki (metsänhoitoyhdistys), Raija Kreutzer (ELY-keskus), Jyrki Kärk (ELY-keskus), Harri Kärkiäinen (UPM), Hannu Lamminen (kuljetusyrittäjä), Janne Lintilä (ELY-keskus), Ari Lähteenmäki (Metsäkeskus), Sami Mensonen (Metsä Group), Tommi Merta (ELY-keskus), Heli Mutkala-Kähkönen (MTK), Sauli Niemi (Biowatti Oy), Pauli Saarinen (kuljetusyrittäjä), Pasi Tirkkonen (Stora Enso), Seppo Toivonen (kuljetusyrittäjä), Petri Tomperi (Vapo), Heikki Vesteri (Biowatti Oy), Vesa Viskari (poliisi) sekä Pia Vuori (SKAL).

Ryhmän edustaja otti palkinnon vastaan lauantaina 8.4. Lahdessa pidetyssä tilaisuudessa. Kolkuttaja-palkinto jaettiin nyt yhdeksännen kerran. Palkinnolla on tarkoitus enintään kerran vuodessa huomioida metsäalan kuljetusyrittäjien toimintaedellytyksiin erityisen positiivisella tavalla vaikuttaneita henkilöitä, yrityksiä, yhteistyötahoja tai yhteistyöryhmiä.