IVECOn Stralis X-WAY on luokkansa kevyin

Stralis X-WAY on suunniteltu tehtäviin, joissa vaaditaan kevyttä maastoliikkuvuutta.

Kansainvälinen julkinen lanseeraus tapahtuu 14. Solutrans-näyttelyssä 21. – 25. marraskuuta Lyonin Eurexpossa.

Stralis X-WAY:n omamassa on poikkeuksellisen pieni: 8×4-alustaisen Super Loader (SL) -version omamassa on vain 9 tonnia – koko toimialan pienin. EGR-järjestelmän puuttuminen alentaa ajoneuvon omapainoa. EGR on korvattu Hi-SCR-moottoriteknologialla, joka vähentää päästöjä ja parantaa polttoainetehokkuutta pienentäen samalla huoltokustannuksia. Auto soveltuu ammatillisiin ja rakennuslogistisiin tehtäviin, jotka suoritetaan usein kaupunkiympäristöissä, joissa rajoitetaan suurempia nokipäästöjä.

– Stralis X-WAY avaa uusia uria tehtävissä, joissa on hyvin tarkat vaatimukset. Maantieajoon ja kevyeen maastoliikkuvuuteen suunniteltu uusi X-WAY yhdistää legendaarisen Trakker-alustan lujuuden New Stralis -kuorma-auton polttoaineensäästö- ja turvallisuusominaisuuksiin. Se tarjoaa kaikki edistyneimpien pitkänmatkan tiekuljetuskuorma-autojemme suorituskyky- ja mukavuushyödyt yhdistettynä kovimman maastoajoneuvomme kestävyyteen. X-WAY:n avulla asiakkaamme voivat kulkea helposti ja luottavaisesti ’viimeisen kilometrin’ työmaiden epätasaisissa ja joskus vaikeissa olosuhteissa toimituksia tehdessään. Hyvä tuottavuus ja turvallisuus sekä erinomaiset elinkaarikustannukset kevyissä maastoajosovelluksissa: näitä asiakkaamme voivat odottaa uudelta kuorma-autoltamme, IVECO:n tuotemerkkijohtaja Pierre Lahutte sanoo.

Polttoaineen kulutusta on vähennetty esimerkiksi HI-CRUISE ja SMART -apulaitteilla, jotka ovat saavuttaneet 11,2 prosentin polttoainekulutuksen pienentyminen. Sen on todennut XP-kuorma-auton tiekäytössä TÜV SÜD, yksi maailman johtavista teknisistä palveluorganisaatioista. Levyjarrut vähentävät kustannuksia pienemmän kulumisen ansiosta.

Ajoneuvoa valmistaa IVECO:n Madridin tehdas. Se on ensimmäinen CNH Industrial Groupin tuotantolaitos, joka on saavuttanut Kultaisen tason World Class Manufacturing (WCM) -ohjelmassa. Stralis X-WAY on saatavilla IVECO-myyjiltä kautta Euroopan syyskuusta 2017 alkaen. Kansainvälinen julkinen lanseeraus tapahtuu 14. Solutrans-näyttelyssä, joka keskittyy kaupunki- ja tiekuljetusratkaisuihin, 21. – 25. marraskuuta Lyonin Eurexpossa.

Moottoreita on valittavina kolmella eri tilavuudella (9, 11 ja 13 litraa). Stralis X-WAY:n modulaarinen ja tehtäväorientoitunut suunnittelu tarjoaa valikoiman puoliperävaunuveturi- ja kuorma-autoalustaversioita; eri akseleita, jousituksia, varusteluvaihtoehtoja, moottoreita ja voimansiirtojärjestelmiä; hydrostaattisen Hi-Traction -voimansiirron; laajan valikoiman moottorien ja vaihdelaatikoiden PTO voimanulosotto -järjestelmiä; sekä tyyppihyväksynnät maantie- ja maastoajoon.

Stralis X-WAY tarjoaa eri hyttivaihtoehtoja: AD (Active Day) lyhyt ohjaamo matalalla katolla, AT (Active Time) makuuohjaamo matalalla tai keskikorkealla katolla ja suurimpaan mukavuuteen AS (Active Space) makuuohjaamo, joka suunniteltiin kuljettajan ympärille New Stralis XP:n pitkänmatkan kuljetuksiin.