If korvaa polttoainevarkaudet

Jos Rausteelin turvatankista varastetaan polttoainetta, If korvaa sen arvon.

Rausteelin suojausteräksinen tankki on lukittu, sekä iskun- ja luodinkestävä. Kuva Sari Järvinen.

Jos voro onnistuu varastamaan polttoaineen Rausteelin turvateräksisestä ja lukitusta turvatankista, vakuutusyhtiö If lupaa korvata polttoaineen arvon. Tätä ei yleensä muuten vakuutuksesta korvata. Edellytyksenä on vähintään osakaskon tasoinen vakuutus sekä vakuutuksesta korvattava tankin vahinko.

– Ifin ja Rausteelin yhteistyöllä helpotetaan suomalaisen kuljetusyrittäjän arkea, parannetaan kilpailukykyä ja toimintavarmuutta sekä minimoidaan riskit kotimaan ja ulkomaan liikenteessä, linjaa asiakaspalvelupäällikkö Niko Satto Ifistä.

Halvalle varastetulle polttoaineelle löytyy valitettavasti aina ostajia ja vartioimatta oleva pysäköity kuljetuskalusto on helppo iskukohde varkaille. Dieselvarkaudet hyötyajoneuvoista ovat harmaata taloutta pahimmillaan ja kuljetusalan piina.
– Ammattiautoilijan tankillinen on 500, jopa 700 litraa ja rahallisesti siis kelpo saalis varkaalle. Joskus tankki myös rikotaan ja polttoainetta valuu maahan. Tällöin laskuun lisätään ympäristövahingon siivous, sekä tankin korjaus ja ajoneuvon käyttökatkos. Summa on jopa viisinumeroinen, arvioi Rausteel Oy:n toimitusjohtaja Samu Rautiainen.

Lähde: Rausteel