Hankook avasi testauskeskuksen Ivaloon

Yli vuoden kestäneen rakennusurakan jälkeen Hankookilla on nyt Technotrac, oma talvirenkaiden testauslaitos Suomessa.

Premium-rengasvalmistaja Hankook on virallisesti avannut eurooppalaisen talvirenkaiden testauskeskuksensa, joka on nimeltään Technotrac ja sijaitsee Ivalossa, noin 300 km napapiirin pohjoispuolella. Suomalaiselle Test World Oy:lle annettiin vuoden 2015 lopulla tehtäväksi laitoksen rakentaminen. Testauslaitoksen avaaminen merkitsee sitä, että Hankookin Euroopan markkinoille suunnatut talvirenkaat, jotka kehitetään ja valmistetaan Euroopassa, voidaan nyt myös testata todellisissa eurooppalaisissa talviolosuhteissa.
– Eurooppa on yksi Hankookin maailmanlaajuisesti suurimmista ja tärkeimmistä markkina-alueista, siksi olemme käyttäneet paljon aikaa alueellisen tuotekehityksen toteuttamiseen, kertoo Ho-Youl Pae, Hankook Tire Europen toimitusjohtaja.

Uuteen testauslaitokseen kuuluu kolme niin sanottua tasaista testirataa (flat track), joita käytetään jarrutuksen, pidon ja poikkisuuntaisen vakauden testaamiseen lumella ja jäällä, sekä kaksi kuljettajan omakohtaiseen rengasarviointiin tarkoitettua lumella ajettavaa testirataa, jotka on suunniteltu erityisesti täyttämään saksalaisten premium-autonvalmistajien tarpeet. Laitoksella on myös erinomainen infrastruktuuri, johon kuuluu toimistoja ja kokoustiloja ja huipputasoisia korjaamoita sekä suuri kylmävarasto. Ivalon pitkä talvi ja vakaat talviolosuhteet vaikuttivat yhtenä tekijänä päätökseen rakentaa sinne maailman pohjoisin talvitestauslaitos.

Hankook on investoinut laajasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen (T&K) monien vuosien ajan.
– Maailmanlaajuisesti jo noin viisi prosenttia kaikista Hankookin työntekijöistä työskentelee T&K -tehtävissä, kaikkiaan siis yli 1 000 työntekijää”, kertoo tri Hyung Nam Kim, Hankookin globaalin kehitystyön johtaja.
Vastikään viime lokakuussa Hankook Tire avasi Daejeonissa, Etelä-Koreassa huippumodernin yleismaailmallisen tutkimus- ja tuotekehityskeskuksensa Hankook Technodomen, jota yritys aikoo käyttää innovatiivisten teknologioiden kehitystyöhön varmistaakseen siten asemansa yhtenä maailman johtavista tuotemerkeistä. Technodome on Hankookin T&K -infrastruktuurin yleismaailmallinen keskus. Se yhdistää toisiinsa alueelliset tekniset keskukset, ATC (Amerikan tekninen keskus), CTC (Kiinan tekninen keskus), JTO (Japanin tekninen toimisto) ja Saksan Hannoverissa sijaitseva Euroopan tekninen keskus (ETC) sekä nyt myös uuden Suomessa sijaitsevan talvitestauslaitoksen.