Fixutaksi hintavertailun edullisin

Lakimuutos ei toistaiseksi tuonut suuria muutoksia taksimatkojen hintoihin.

Taksi Helsinki tarjoaa myös mahdollisuuden matkan hinnan sopimisesta etukäteen. Sopimiseen otetaan käyttöön lomake, josta jää tosite sekä asiakkaalle että kuljettajalle. Hinnan sopimiseen liittyvistä käytännöistä on kuskien mukaan liikkunut julkisuudessa epäselviä tietoja.
– Asiakkailla on paljon epätietoisuutta ja moni on kysynyt, että onko nyt sovittava hinta aina etukäteen, Helsingissä taksia ajava Mikko Mäkelä kommentoi. Kuva Anu Karppi.

Heinäkuun alusta voimaan astunut lakimuutos antaa taksiyrittäjille mahdollisuuden määritellä matkan hinnan esimerkiksi varaustavan, kysynnän tai paikan mukaan. Pääkaupunkiseudulla toimiva Taksi Helsinki jatkaa toistaiseksi ennen lakimuutosta käytössä olleilla hinnoilla. Verkkosivujen mukaan yhtiö yksinkertaistaa hinnoitteluaan tulevaisuudessa, jotta asiakkaan on helpompi käsittää matkan kokonaishinta.

Pääkaupunkiseudulla toimiva Kovanen jatkaa vanhalla hinnoittelullaan, mutta yhtiö on lanseerannut uuden FixuTaxi-palvelun. Fixutaxi tarjoaa mobiilisovelluksen, jonka kautta voi tilata taksimatkoja. Sovelluksen kautta asiakas näkee matkan hinnan etukäteen, mutta palvelu tarjoaa myös kiinteähintaisia taksimatkoja.

Helsingin Taksipalvelu Oy on lanseerannut Menevä-nimisen sovelluksen, jonka kautta voi tilata taksimatkoja. Sovellus laskee matkalle hinnan jo tilatessa reitin, ajankohdan ja matkustajamäärän mukaan.
– Emme peri ennakkomaksua ennakkoon tilatuista matkoista, ja pyrimme sillä kannustamaan asiakkaita tilaamaan taksin ennakkoon, toimitusjohtaja Katri Mustonen kertoo.
Menevä (Helsingin Taksipalvelu Oy:ltä) ei saatu hintatietoja internetin kautta. Toimitusjohtaja lupasi lähettää tiedot, mutta jutun julkaisuun mennessä niitä ei saatu.

Hintavertailu

Oletusmatkana viisi kilometriä, kaksi matkustajaa.

Maanantaiaamupäivä Lauantai-ilta
Helsinki
Taksi Helsinki 13,90 17,00
Lähitaksi 11,45* 14,95*
Kovanen 13,90 17,00
Fixutaksi 10,95* 12,50*
Kajon Taksi&Bussipalvelu 13,35* 13,35*
Sodankylä
Taksi Pertti Yliaska 13,90 17,00

 

*Taksaluokka 1 sis. 1-4 hlö. Muissa taksaluokka 1 sis. 1-2 hlöä.
Hinta sisältää aloitusmaksun ja kilometrihinnan. Tiedot on kerätty heinäkuun alussa.

Teksti ja kuva: Anu Karppi