FinnMETKOSSA yli 400 näytteilleasettajaa

Torstaina 30. elokuuta alkaneilla FinnMETKO-messuilla on nähty huikea määrä uusia konemalleja, sovelluksia ja palveluita.

Näyttelyyn ilmoittautui yli 400 näytteilleasettajaa. Mukana ovat merkittävimmät raskaskone- ja hyötyajoneuvoalojen kone-, laite- ja varaosavalmistajat sekä toimittajat maarakennus-, metsä- ja energia-aloilta. Lisäksi esillä on paljon konetyöalojen oheispalveluiden tuottajia ja sidosryhmiä. Varaosa- ja huoltopalveluja esittelee muun muassa Raskassarja-ketju.

Maailmanensi-iltansa FinnMETKOssa saa vuoden 2019 Nordic Trophy -näyttelyautosarjan yksilö, MAN TGE ”Heritage of MAN”, jonka erikoismaalaus on täynnä huikeita yksityiskohtia.
Volkswagen Hyötyautojen osastolla on ensiesittelyssä kaksi uutuutta: Volkswagen Crafter 4MOTION-neliveto 8-vaihteisella automaattivaihteistolla sekä Volkswagen Amarok V6 Aventura uudella 3,0 TDI 190 kW -dieselmoottorilla.

Cargoteciin kuuluva Hiab esittelee Jämsässä järjestettävässä FinnMETKO 2018 -tapahtumassa näyttävän valikoiman LOGLIFT- ja JONSERED-puutavaranostureita sekä tarjoaa mahdollisuuden kokea nykyaikaisimmat nosturinohjausjärjestelmät aidossa ympäristössä. Osastolla on peräti 14 päällirakennettua ajoneuvoa. Koeajokentällä asiakkailla on mahdollisuus tutustua sähköohjattuun LOGLIFT 150Z -hyttinosturiin sekä LOGLIFT 118S HiVisionTM -puutavaranosturiin.

Renaultin osastolla oleva asiakasauto on nykyisen C-malliston ensimmäinen viisiakselinen toteutus Suomessa.

– Odotukset FinnMetkoa kohtaan ovat korkealla, kun olemme nyt tapahtumassa ensimmäistä kertaa omalla osastolla ja laajentuneella tuoterepertuaarilla. Olemme edenneet C- ja K-sarjan lanseeraamisessa suunnittelemallamme tavalla, eli tuomme tasaisesti uusia tuotteita asiakkaidemme tietoisuuteen. Esimerkiksi K-sarjalainen on nyt ensimmäistä kertaa valmiina autona, ja on herättänyt mielenkiintoa jo ennakolta, kertoo Pasi Gerpe, Renault Trucksin myyntijohtaja.

Nokian Renkaiden osastolla #38 on Suomen ensiesittelyssä niin ennätysmäärä tuoteuutuuksia eri loppukäyttösegmenteille kuin kiinnostavia ajoneuvojakin. Ensiesittelynsä saa myös Nokian MPT Agile 2 -maastoajoneuvorengas. Yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa kehitetyssä uutuudessa erityistä huomiota on kiinnitetty ohjattavuuteen ja puolustuskäytön asettamiin vaatimuksiin. Rengasuutuus on näyttävästi esillä modulaarisen Patria AMV -panssaroidun pyöräajoneuvon alla.

Perjantaina 31.8.2018 selviää, kuka on puunkuormauksen suomenmestari vuonna 2018. Perinteinen kilpailu järjestetään jo 33. kerran. Tänä vuonna uutena elementtinä on mukana naisten finaali, joka alkaa perjantaina klo 13 ja miesten virallinen finaali klo 15.

Suomen suurin konetyöalojen ammattinäyttely FinnMETKO 2018 järjestetään 30.8.–1.9.2018 Jämsässä. Lue lisää messuista seuraavasta (4/18) Raskassarja-lehdestä.