Esimakua Tourismo RHD:stä

Mercedes-Benz paljasti ensimmäiset yksityiskohdat uudesta Tourismo RHD:stä, joka esitellään virallisesti lokakuussa Belgiassa.

Uusi Tourismo RHD nähdään ensimmäistä kertaa julkisuudessa BusWorld Kortrijk -messuilla lokakuussa Belgiassa.

Mercedes-Benz Tourismo RHD on hallinnut vuosia Euroopan turisti- ja tilausajobussien markkinoita. Nyt taustapeilistä näkyy jo tämän tämän pidetyn linja-auton seuraaja, kun Mercedes-Benz paljastaa ensimmäiset yksityiskohdat uudesta Tourismo RHD:stä. Malli on valmistajan mukaan uudistettu täysin, jotta se vastaisi paitsi matkustajien tarpeisiin, myös taloudellisuuden ja turvallisuuden yhä kiristyviin vaatimuksiin.

Tourismo RHD:tä valmistetaan neljää eri mallia ja kolme eri koripituutta alle 12-metrisestä aina 14-metriseen saakka. Moottorivaihtoehdot alkavat kompaktista ja kevyestä 6-sylinterisestä Mercedes-Benz OM 936 -rivimoottorista, jonka iskutilavuus on 7,7 litraa. Se tuottaa 260 kW (354 hv) tehon. Moottorimalliston huipulla on tuttu 10,7-litrainen OM 470 -moottori, josta tehoa löytyy 335 kW (456 hv). Tourismoon on lisäksi tarjolla kaksi ohjaamovaihtoehtoa, ja auton matkustamoa voidaan yksilöidä tilaajan ja käyttäjien tarpeiden mukaisesti.

Tarkasti hiotun aerodynamiikan ansiosta ilmanvastuskerrointa kuvaava Cd-arvo on 0.33. Hyvä aerodynamiikka tekee mahdolliseksi myös polttoaineenkulutuksen ja päästöjen pienentämisen.
Kulutusta voi vähentää edelleen lisävarusteena ensi kertaa Tourismoon saatavalla PPC-vakionopeussäätimellä (Predictive Powertrain Control).
Vakiovarustukseen kuuluvien turvavarusteiden lisäksi tarjolla on lisävarusteena Active Brake Assist 3 -hätäjarrutusjärjestelmä – yksi ensimmäisistä linja-automallistoissa. ABA 3 tunnistaa paitsi auton edessä liikkuvat mahdolliset esteet myös pysähtyneet ajoneuvot ja käynnistää tarvittaessa voimakkaan hätäjarrutuksen.
Mikäli onnettomuus kuitenkin tapahtuu, patentoitu Front Collision Guard (FCG) tarjoaa suojan kuljettajalle ja etumatkustajalle. Auton rakenteellinen lujuus täyttää jo nyt tulossa olevan ECE-R 66.02 -standardin vaatimukset.
Tourismo RHD:n matkustusmukavuuden viimeistelee täysautomaattinen, kaksivyöhykkeinen ilmastointijärjestelmä, jossa niin lämmitysilman puhallusta kuin ilmastointiakin ohjataan itsenäisesti. Tämä varmistaa pysyvän ja tasaisen lämpötilan koko matkustamossa.