Berner halua muutoksen taksilakiin

Ministeri haluaa taksilakiin muutoksen, joka ei saanut poliittista hyväksyntää.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner esittää liikennepalvelulakiin muutosta, joka helpottaa matkailualan yrittäjien asiakaskuljetuksia. Muutoksen myötä koti- ja matkailupalveluyritysten osana palvelukokonaisuutta tarjoamissa kuljetuksissa kuljettaja ei tarvitsisi jatkossakaan taksinkuljettajan ajolupaa. Yritykset tarvitsisivat kuitenkin taksiluvan.

Matkailuyrityksiä koskeva helpotus sisältyi jo alun perin lausuntokierroksella olleeseen liikennepalvelulakiluonnokseen. Se ei kuitenkaan silloin saanut poliittista hyväksyntää eikä ehdotusta sisällytetty lopulliseen hallituksen esitykseen.
Nyt ministeri odottaa myönteistä päätöstä.
– On hienoa, että tämä asia saadaan nopeasti ratkaistua ja näin helpotettua matkailualan yrittäjien elämää. Julkinen keskustelu on liikennepalvelulain kohdalla keskittynyt pitkälti taksiliikenteen kysymyksiin, mutta lailla on laajat vaikutukset koko yhteiskuntaan, Berner sanoo.

Ministerin mukaan taksisääntelyn muutoksen vaikutus matkailuyrityksiin on ollut koko ajan ministeriön tiedossa. Hallituksen esitys liikennepalvelulain muuttamisesta on tarkoitus antaa juhannusviikolla 2018 ja lakimuutoksen on tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian. Liikennepalvelulaki tulee pääosin voimaan 1.7.2018.

Lähde: Liikenne- ja viestintäministeriö