37 SKAL:n jäsenyrittäjää ehdolla vaaleissa

SKAL:n jäsenten suurimmat huolenaiheet liittyvät liikenteen sujuvuuteen, kuntien ostopolitiikkaan ja kilpailutuskäytäntöihin.

SKAL:n jäsenyrittäjiä on ehdolla 37 eri puolella Suomea.

Kuljetusyritysten kannalta on tärkeää, että kunnissa liikenne sujuu, on elinvoimaa ja osataan ostaa. Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry osallistuu 9.4. pidettäviin vaaleihin näillä teemoilla, joihin myös puolueet ovat ottaneet kantaa. SKAL:n jäsenyrittäjiä on ehdolla valtuustoihin eri puolilla Suomea. He tuovat kuntapolitiikkaan arvokasta liikenteen ja logistiikan asiantuntemusta.

SKAL:n kuntavaalikyselyyn vastasivat kaikki eduskuntapuolueet sekä kaksi pienpuoluetta. Vastanneet allekirjoittivat täysin sen, että laadukas talvitienpito on liikenneturvallisuusasia ja kunnan tärkeä tehtävä. Puolueet olivat yksimielisiä myös siitä, että kunta voi edistää alueensa yrittäjyyttä omilla ratkaisuillaan kuten kaavoituksella, sujuvilla lupaprosesseilla ja yrityspalveluilla sekä siitä, että kunta pystyy torjumaan harmaata taloutta valitsemalla palveluntarjoajat huolella.

SKAL:n vaaliteemat on johdettu jäsenyrittäjien vastauksista vuodenvaihteen Kuljetusbarometri-kyselyyn. Jäsenten suurimmat huolenaiheet liittyvät liikenteen sujuvuuteen sekä kuntien ostopolitiikkaan ja kilpailutuskäytäntöihin. Elinvoimainen kunta ostaa palvelut yksityisiltä yrityksiltä, joilla on liikennelupa ja jotka noudattavat lakisääteisiä velvoitteitaan. Infran on oltava kunnossa, jotta kunnan palvelut pyörivät ja liikkuminen on turvallista.

– Kuljetuspalvelut ovat kunnalle merkittäviä hankintoja, joissa kannattaa tukeutua ammattimaisten yksityisten yritysten tarjontaan. Elinvoimaisessa kunnassa huolehditaan liikenteestä ja päätetään hankinnoista vastuullisesti. Kuntien kannattaa hyödyntää SKAL-paikallisyhdistysten tietotaitoa liikenneratkaisujen suunnittelussa ja päätöksenteossa, kannustaa SKAL:n toimitusjohtaja Iiro Lehtonen.

 

Kuntavaaliehdokkaiksi asettuneet SKAL:n jäsenyrittäjät

Satu Joutjärvi, Kouvola

Juha Rahkola, Kalajoki

Raimo Stenvall, Tuusula

Jani Ylälehto, Pihtipudas

Mikko Myllymäki, Alavus

Jari Jokinen, Jyväskylä

Pentti Ahopelto, Alavus

Juha-Pekka Mäntyvaara, Enontekiö

Osmo Kokko, Joensuu

Matti Tulla, Kangasniemi

Teuvo Roskala, Kankaanpää

Matti Kekarainen, Kotka

Virpi Pohjola, Pälkäne

Ahti Myllys, Rantasalmi

Ralf Hellsberg, Salo

Kari Kontiokoski, Tervola

Marjo Väisänen, Lapinlahti

Juhani Maliniemi, Tornio

Hannu Uusitalo, Tornio

Tero Pasi, Hamina

Pentti Arbelius, Pyhäntä

Sami Mäkinen, Turku

Kari Luukkainen, Kangasniemi

Anja Alenius, Kotka

Vesa Pykäläinen, Pyhtää

Heikki Lappalainen, Mikkeli

Hannu Mikkilä, Nurmes

Jukka Pitkonen, Puumala

Minna Jokinen, Nurmijärvi

Erkki Virtanen, Rovaniemi

Pertti Tervo, Sodankylä

Jari Välikangas, Kauhava

Marja-Liisa Hentilä, Tornio

Patrik Björkman, Porvoo

Paula Laurikkala, Liminka

Kauko Kivilehto, Kokkola

Jukka Koskela, Siikalatva